Hjemvendt brancheveteran bliver ny nordisk CEO

Det var med stor glæde, at vi hilste Jonas Elmgren velkommen i sidste uge som den nye nordiske administrerende direktør for Ingram Micro. Jonas kommer fra en rolle som ansvarlig for det meste af det europæiske marked hos TechData. En mission, han dog forlod for 1,5 år siden.

Efter en lang karriere hos en af Ingram Micros kolleger fik jeg en chance for at tage en pause, rydde kraniet og foretage en personlig genstart. Da jeg flyttede hjem i foråret, stod jeg med et tomt ark papir i hånden og alle døre åbne for nye muligheder.

I løbet af de fire år, Jonas boede i Spanien og Portugal, har han fået stor erfaring med de kulturelle forskelle, der findes i erhvervslivet. Værdifulde oplevelser at have med sig, når han nu får en nordisk rolle inden for Ingram Micro.

En af grundene til, at jeg blev nysgerrig, da jeg blev kontaktet af Mark Snider (EVP & Global Group President for EMEA hos Ingram Micro), var kombinationen af en på samme tid svær og spændende rolle, hvor min erfaring kommer til at være en fordel. Jeg er ikke en person, der kan lide at sejle i fladt vand, jeg kan godt lide at rulle ærmerne op og lede og motivere holdet mod et fastlagt mål.

Jonas har ikke mindre end tredive års erfaring i branchen og startede i sin tid på Scribona-lageret, som senere blev erhvervet af TechData. Om sit valg i forhold til at forblive i branchen forklarer han, at når han kan lide noget, vil han bare have mere af det. Den plads i værdikæden, som både hans tidligere arbejdsplads og Ingram Micro har, er unik og giver mulighed for at samarbejde med alle markedets førende partnere.

Jeg elsker den måde vi opererer på i et økosystem med førende leverandører og partnere, der tiltrækker meget, meget dygtige mennesker. I et større perspektiv er vi en vital del af samfundet og den moderne økonomi, hvor digitalisering er en del af hverdagen, og noget som konstant udfordrer os til at være i forkant.

Med sin erfaring, Ingram Micros imponerende portefølje og dens organisation af talentfulde kolleger, ønsker Jonas at opbygge en moderne, nordisk spiller.

Til at begynde med har jeg virkelig kun to fokusområder, vores serviceniveau og teamet / organisationen. Vores serviceniveau skal være state-of.the-art inden for de områder, vi opererer i, for det er det, der retfærdiggør vores eksistens. For at gøre dette muligt skal vi sørge for, at vi har en motiveret og sammentømret organisation, der understøtter vores udbudssammensætning. Ingram Micro har alle komponenterne i porteføljen, der giver mig mulighed for at opbygge et endnu mere succesrigt Ingram. Det bliver utroligt spændende at se, hvor det kan føre os hen.